Dodik: Mogu prevremeni izbori, ali na svim nivoima

Izvor: Akter, 26.Okt.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Mogu prevremeni izbori, ali na svim nivoima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da pristaje na prevremene predsedničke i parlamentarne izbore u RS, pod uslovom da se istovremeno održe i izbori za parlament BiH i člana Predsedništva BiH iz RS

Dodik je ocenio da ne postoji nijedan razlog za raspisivanje prevremenih predsedničkih i parlamentarnih izbora u RS, jer, kako je kazao, RS nije u krizi, njene institucije funkcionišu u skladu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << s Ustavom i zakonima, izmiruje svoje obaveze, a aktuelna vlast štite vitalne nacionalne interese.

"U Republici Srpskoj je na sceni jedna razljućena opozicija s kojom sam pokušavao u nekoliko navrata da razgovaram, ali oni nisu spremni za razgovor jer ne znaju kako će se ponašati i šta će reći", rekao je predsednik RS.

Poziv opozicije da podnese ostavku na funkciju predsednika RS on je nazvao "šaljivim", dodavši da opozicija nije ta koja ga je birala na tu poziciju.

"Moj mandat pripada ovom narodu i RS. Odgovorno vršim svoj posao u skladu s Ustavom i nemam nameru da se povlačim pred ljudima koji ne žele dijalog, ne žele da razgovaraju o RS i ne žele da se sistem zaštite RS reguliše kroz uvođenje određenog zakonodavstva", istakao je Dodik.

On je optužio opoziciju da traže njegovu ostavku i prevremene izbore, jer je lider SDA Bakir Izetbegović rekao lideru SDS-a Mladenu Bosiću da "na svaki način zaustave referendum u RS".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Predsednički izbori

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK: Pristajem na raspisivanje prevremenih izbora, ali na svim nivoima!

Izvor: Kurir, 26.Okt.2015

Moj mandat pripada ovom narodu i Republici Srpskoj. Odgovorno vršim svoj posao u skladu s Ustavom i nemam nameru da se povlačim pred ljudima koji ne žele dijalog, poručio je Milorad Dodik, predsednik RS...BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da, iako nema nijednog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.