Izvor: RTS, 28.Jul.2021, 22:39

Dodik: MUP Srpske će sprečiti hapšenje svojih građana

Založiću se da svaki građanin Republike Srpske bude zaštićen, poruka je Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH.
"Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju", rekao je Milorad Dodik.

Naveo je da će u funkciji biti poseban broj u Republici Srpskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putem kojeg će građani Srpske informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.
"Policija Srpske je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani – šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprečavati", istakao je Dodik.
Ponovio je da je za njega u vezi sa Srebrenicom neprihvatljiva kvalifikacija koja se zove genocid, da se ne plaši sankcija.
"Kao predstavnik srpskog naroda, koji me podržava, ne smijem dozvoliti da ćutim, kao i da ovaj narod kalkuliše s tim da li ima potrebe da se boji ili ne", istakao je Dodik.
Dodik je podsetio da je već pod određenim sankcijama i upitao kako misle da ga uhapse.
"Evo im osnova... Izvolite, formirajte predmet... Kako misle da ja kao član Predsjedništva BiH nemam pravo na stav? Neću da dozvolim da nemam pravo na to i da mene neko ućutka na taj način... Da je to zakon u čijem su usvajanju svi učestvovali i da je sprovedena ustavna procedura, rekao bih OK", rekao je Dodik za ATV.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.