Dodik: MUP će sprečiti hapšenja građana Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2021, 17:32

Dodik: MUP će sprečiti hapšenja građana Republike Srpske

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će se založiti da svaki građanin Republike Srpske bude zaštićen i da će MUP sprečiti hapšenja građana.

"Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom delovanju SIPA ili obaveštajne službe, da obaveste nadležnu policiju", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Naveo je da će u funkciji biti poseban broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani Srpske informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.

"Policija Srpske je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani - šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprečavati", izričit je Dodik.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već je formiralo predmete u slučajevima negiranja genocida, na osnovu prijava nekoliko građana.

Kako je ranije danas iz Tužilaštva BiH potvrđeno za "Dnevni avaz", ova pravosudna institucija, a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH, već je primila prijave od nekoliko građana.

"Tako da su neki predmeti već formirani", rekao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva za "Avaz".

Negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, od danas je kažnjivo u Bosni i Hercegovini.

Ovo znači da su nove odredbe Krivičnog zakona BiH, koje podrazumevaju i zatvorske kazne, danas stupile na snagu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.