Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Konfučijev institut unaprijediće saradnju dva univerziteta

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će otvaranje Konfučijevog instituta na Univerzitetu u Banjaluci omogućiti saradnju u oblasti obrazovanja i kulture ovog i Univerziteta tehnologije i obrazovanja iz kineskog grada Tjenđina.

Dodik je tokom današnjeg razgovora sa delegacijom Univerziteta iz Tjenđina, koju je predvodila rektor Liu Sing, izrazio zadovoljstvo povodom otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Konfučijevog instituta u Srpskoj, te dodao da će se kroz rad Instituta otvoriti mogućnost za saradnju Banjaluke i Tjenđina.

Delegacija Univerziteta iz Tjenđina zahvalila je Dodiku na današnjem prijemu u Banjaluci i za podršku oko otvaranja Konfučijevog instituta.

Sastanku je prisustvovala i delegacija Univerziteta u Banjaluci koju je predvodio vršilac dužnosti rektora Radoslav Gajanin.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Cvijanović: Konfučijev institut ojačaće saradnju u obrazovanju i kulturi

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2018

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas da će otvaranjem Konfučijevog instituta pri Univerzitetu u Banjaluci biti dodatno osnažena saradnja Srpske i Kine u oblasti obrazovanja i kulture...Cvijanovićeva je na sastanku sa rektorom Univerziteta tehnologije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.