Dodik: Konačni dogovor nije postignut

Izvor: RTS, 17.Apr.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Konačni dogovor nije postignut

Napredak je učinjen u raspodeli resora, ali ulazak BiH u NATO ostaje ključni kamen spoticanja, istakao je Milorad Dodik nakon sednice Predsedništva BiH.
Konačan dogovor o formiranju Saveta ministar u Sarajevu ni danas nije postignut, rekao je predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik

Napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je učinjen u raspodeli resora, ali ulazak BiH u NATO ostaje ključni kamen spoticanja, istakao je Dodik nakon sednice Predsedništva BiH.
On je istakao da BiH neformiranjem Saveta ministara rizikuje da zaustavi svoj evropski put, koji je daleko važniji od pitanja Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO.
Dodik je rekao da srpska strana neće podržati aktivaciju MAP-a, da za to u Republici Srpskoj nema i neće biti saglasnosti.
Upozorio je da oni koji postavljaju taj uslov dovode celu zemlju u krizu, i naglasio da neće pristati na bilo kakva uslovljavanja.
U zgradi Predsedništva BiH održan je sastanak delegacija SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH o formiranju vlasti na nivou državnih institucija. Delegacije su predvodili lideri stranaka Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović, a domaćin sastanka bio je Dodik.  
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.