Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Dobra odluka da se ispita rad američkih ambasadora

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozdravio je odluku nove američke administracije da u zemlje Balkana bude upućena delegacija Kongresa kako bi provjerila rad ambasadora SAD u tim područjima i spriječila favorizaciju nekih krugova na uštrb građana, institucija i regionalne stabilnosti.

"Očekivao sam da će Tramp ovaj potez povući ranije. Vjerovatno tranzicija vlasti u Vašingtonu ide teško, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pa se nisu mogle odmah očekivati promjene", rekao je Dodik.

On je ocijenio da je dobro što ova informacija dolazi poslije izjave "moralne nakaze i spodobe Vilijama Vokera da pravi 'Veliku Albaniju".

"Pokazao se da je plaćenik i lažov kome nisu sporne šiptarske narko-pare", istakao je Dodik.

Govoreći o sankcijama koje je protiv njega uvela bivša američka administracija, a za koje američki časopis "Amerikan spektejtor" piše da će biti povučene, Dodik je napomenuo da su te sankcije "želja pojedinaca".

"Sankcije su došle čudno, dva dana prije Trampove inauguracije, na koju sam bio pozvan. Očigledno da je to nekome jako smetalo, posebno američkom ambasadoru u BiH Morin Kormak", podsjetio je Dodik.

Časopis "Amerikan spektejtor" objavio je ranije informaciju da je delegacija američkog Kongresa, predvođena republikancem Bobom Gudlajtom, krenula u "hitnu misiju" u BiH, Grčku, Albaniju, Makedoniju, Kosovo i Metohiju i Italiju kako bi provjerila rad ambasadora SAD u tim područjima, koji su uspjeli da podstaknu etničke tenzije promovišući svoje političke favorite zaostale iz prošlosti, odbijajući funkcionere koji osjećaju da znaju ono što je najbolje za njihovu zemlju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.