Dodik, Čović i Izetbegović razgovarali sa ambasadorima EU i SAD

Izvor: B92, 04.Mar.2021, 22:11

Dodik, Čović i Izetbegović razgovarali sa ambasadorima EU i SAD

Lider SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović sastali su se u Sarajevu sa ambasadorima EU i SAD Johanom Satlerom i Erikom Nelsonom.

Oni su razgovarali o sprovođenju 14 prioriteta iz Mišljenja EK. Na dnevnom redu sastanka bila je i nabavka vakcina i migrantska kriza u BiH, prenosi RTRS.

Medijima se nakon sastanka obratio samo Bakir Izetbegović.

"Dva ambasadora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušavaju nam pomoći da se napravi jedna bolja atmosfera, da se krene po pitanju bitnijih reformi narocito po pitanju implementacije 14 prioriteta Evropske komisije", kazao je.

Istakao da su Dodik, Čović i on insistirali na pomoći u nabavci vakcina i migrantskoj krizi, prenosi Klix.

"Ušlo se i u pitanje sastanaka HDZ i SDA, da li se može ići samo Izborni zakon kao zakon ili je potrebna ustavna reforma. Dakle set starih pitanja", dodao je.

Rekao je i da je zadovoljan atmosferom i željom svih aktera sastanka da se napravi bolja atmosfera u državi i da se krene u reforme.

"Tu su bila i pitanja prenosa nadležnosti, uz otpor RS-a. Ali ništa nismo zakovali. Postoji spremnost da se pokrenemo", poručio je komentarišući prioritete EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.