Dodik: Bošnjački političari tretiraju RS kao politički cilj

Izvor: N1 televizija, 25.Nov.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Bošnjački političari tretiraju RS kao politički cilj

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nema bošnjačkog političara koji nije spreman da se u datom momentu organizuje i Republiku Srpsku tretira kao politički, pa i vojni cilj.

"Zato postoje razne organizacije koje se formiraju kod muslimana, što nam je poznato i o tome imamo informacije duže vreme. Ne zanima me šta misli Bakir Izetbegović, a ako postoji naoružavanje onda je to ilegalna struktura van sistema i kontrole", rekao je Dodik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Večernje novosti su objavile informaciju kako Izetbegović sprovodi ilegalnu obuku paravojnih formacija koju je do sada "prošlo najmanje 9.000 mladih Bošnjaka od 18 do 35 godina, a njih 5.000 je zadužilo i uniformu i osnovnu vojnu opremu".

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je vest da sprovodi ilegalnu obuku paravojnih formacija "gomila gluposti", a i da je mišljenja da za to postoji plan "onih koji, preko takvih medija, plasiraju takve budalaštine".

"Zaista, reklo bi se da je to jedna gomila gluposti, međutim, bojim se da je to netačna formulacija. Mislim da u ovom ima itekako plana onih koji, preko takvih medija, plasiraju takve budalaštine", kazao je za N1 Sarajevo Izetbegović.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.