Dodik: Bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021, 14:35

Dodik: Bio sam protiv svih tačaka dnevnog reda

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je na danas održanoj sednici Predsedništva bio protiv svih tačaka dnevnog reda.

"Sednica je održana. Nisam prihvatio tačke dnevnog reda. Na sednici Narodne skupštine Srpske odlučivaće se o tome", naveo je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Razmatrali su, kazao je, Izveštaj o migracijama iz februara, što je, kako je rekao, bilo potpuno nepotrebno.

Iznenada se, istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, pojavila tačka u ugovoru sa Islamskom zajednicom, kojim se vernicima jedne verske zajednice daju veća prava, nego ostalima.

"Nisam protiv da se urade odnosi između BiH i Islamske zajednice, ali je neprihvatljivo da se menja procedura usvajanja takvog ugovora", rekao je Dodik.

Naglasio je da su Džaferović i Komšić "objasnili" zašto su stavili novu tačku, kao i da je za njega njihovo obrazloženje bilo neprihvatljivo.

"Oni su izgleda nakon 15 godina otkrili da je Islamska zajednica domicilna, a da su Srpska pravoslavna crkva i Vatikan strani subjekti. Oni hoće da kažu da su Srbi i Hrvati, pravoslavci i katolici ovde stranci, da je jedini domicilan faktor ovde islam. I oni su tražili da to usvoji Predsedništvo, a ne PS BiH. To je neprihvatljivo", jasan je bio Dodik.

Dodik je rekao da on nema ništa protiv verskih običaja, ali je neprihvatljivo da se dozvoljava da muslimani napuste svoje radno mesto i da je poslodavac dužan da im to nadoknadi.

"To bi trebalo da bude ujednačeno i da se omogući da svi vernici imaju isti tretman. U svakom slučaju, ja sam protiv da se to stavlja na dnevni red dok se te stvari ne reše i ne usaglasi sa verskim zajednicama. Ovaj predlog vrvi od diskriminacije", zaključio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Nisam protiv Islamske zajednice, ali sam protiv favorizovanja jedne verske zajednice

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2021

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je danas stavio veto na određene odluke u Predsedništvu BiH i da će konačnu odluku o njima doneti Narodna skupština Republike Srpske.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.