Dodik: BiH neće imati viznu liberalizaciju sa tzv. Kosovom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 15:48

Dodik: BiH neće imati viznu liberalizaciju sa tzv. Kosovom

BiH neće imati viznu liberalizaciju sa tzv. Kosovom, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istakao da je juče u Srbiji čuo ciničan prigovor po kojem će svi Albanci otići sa tzv. Kosova čim vizna liberalizacija stupi na snagu.

"To je licemerje Zapada koji pokušava da kroz pregovore sa Beogradom dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do toga da se kao navodno nešto normalizuje, a onda sami unilateralno donose takve mere", kazao je Dodik, prenela je RTRS.

Evropski parlament juče je odobrio viznu liberalizaciju za građane tzv. Kosova.

Marfi ponizio sve srpske žrtve u Donjoj Gradini

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, rekao je danas da je američki ambasador u Sarajevu Majkl Marfi ponovo u Donjoj Gradini ponizio srpske žrtve tvrdnjom da se radi o žrtvama nacizma i fašizma.

"Marfi zna da je tu ubijeno 500.000 Srba, ali neće da kaže da su ubijeni samo zato što su Srbi", rekao je Dodik.

Predstavnici ambasada akreditovani u BiH položili su juče vence u Donjoj Gradini odali poštu žrtvama koncentracionog logora Jasenovac.

Među ambasadorima koji su položili vence je bio i Majkl Marfi, ambasador SAD. Iz Ambasade SAD je tim povodom na Tviteru objavljeno:

"Danas, na američki Nacionalni dan sećanja na Holokaust, odajemo počast svima koji su izgubili živote u Jasenovcu i svim žrtvama nacizma i fašizma tokom Drugog svetskog rata. Na svima nama, a posebno na liderima BiH, je da priznamo činjenice i odamo počast žrtvama. Priznanje prošlosti, ma koliko bolno bilo, od suštinskog je značaja za pomirenje i ključno je za sprečavanje budućih zločina".

Sarajevu smeta svaki uspeh Srpske, pa i teniski turnir

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da u Sarajevu patološki ne mogu da podnesu bilo kakav uspeh Srpske, pa zato ne žele da vide da je teniski turnir Srpska open u Banjaluci organizovan na vrhunskom nivou.

Dodik je naveo da je danas u sarajevskom "Avazu" objavljena kolumna u kojoj se navodi da se u BiH održava teniski turnir svetskih razmera zahvaljujući Novaku Đokoviću i da je to jedino tačno.

"Nigde se ne pominje da nivo BiH nije u ovaj događaj uložio ni feninga, a ne pominju, iako to čitav svet zna, ni da se održava pod nazivom Srpska open", kaže Dodik.

Naveo je da su i sami učesnici priznali da je Srpska open organizovan na vrhunskom nivou, ali da je očigledno da u Sarajevu to patološki ne mogu da podnesu.

Dodik je i razgovarao sa mnogim učesnicima turnira, pa je pojasnio da su svi zahvalni zbog uslova i ambijenta i za sve urađeno u kratkom roku, što prevazilazi kategorizaciju ovakvog takmičenja.

"Imali smo prva dva dana problema sa vremenom, ali će prema najavama meteorologa narednih dana biti lepše. Danas posle 15.00 časova očekujemo da i Đoković izađe na teren, što će biti centralni događaj turnira", kazao je Dodik, prenela je RTRS.

Naglasio je da je teniski kompleks osposobljen i za daleko viši stepen, odnosno za turnire serije ATP-500, čak i ATP-1.000.

Izrazio je zadovoljstvo što se o urađenom poslu sa svih strana mogu čuti samo pohvale i podsetio da je predstavnik tehničke komisije ATP-a pre mesec i po posetio gradilište, a to je učinio i nedavno kada je rekao da nije verovao da će sve biti završeno u roku i da je zadovoljan onim što vidi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.