Izvor: S media, 20.Mar.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH će se raspasti zbog arogancije Sarajeva

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će se Bosna i Hercegovina raspasti - kao što se raspala i Jugoslavija i ističe da je odnose Banjaluke i Sarajeva dodatno poremetio slučaj Jovana Divjaka.

Dodik je objasnio da veruje da će od BiH ostati samo ono što funkcioniše - a to je Republika Srpska.

"RS se ne bavi secesijom, ali vidimo da se Bosna raspada i raspašće se kao što se raspala >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Jugoslavija. To će postati politička činjenica. Ostaće samo ono što funkcioniše, a funkcioniše RS - za razliku od Bosne koja ne funkcioniše", precizirao je predsednik RS.

Prva zajednička sednica Vlada Srbije i RS (VIDEO)

Dodik: Vlada BiH nema legitimitet ni legalitet

Dodik: Vlada BiH nema legitimitet ni legalitet

Dodik smatra da u BiH više nije moguće urediti odnose tako da Sarajevo uvažava Banjaluku, a razlog za to je arogancija Sarajeva.

"Arogancija koja dolazi iz Sarajeva traži podaništvo, a ne partnerstvo. Mi nismo spremni za podaništvo. Mi smo spremni da se RS prihvati i uvažava", istakao je Dodik.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.