Dodik: Bez saglasnosti RS, BiH ne može da prizna Kosovo

Izvor: RTS, 29.Sep.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Bez saglasnosti RS, BiH ne može da prizna Kosovo

Poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja Sarajevu da prizna samoproglašenu kosovsku nezavisnost najobičnija je provokacija, namenjena unutrašnjim političkim potrebama, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dodik kaže da BiH bez saglasnosti Republike Srpske ne može i neće priznati nezavisnost Kosova jer su na tom pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve partije u Republici Srpskoj postigle konsenzus.

Inače, da se pita političko Sarajevo i Bakir Izetbegović – BiH bi bila prva u redu za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova", rekao je Dodik, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.
Predsednik Srpske je naglasio da su Kosovo i Metohija za Republiku Srpsku južna pokrajina Republike Srbije i taj stav se neće promeniti.
"Mislim da to svi politički činioci na Kosovu dobro znaju", dodao je Dodik.
Haradinaj je pozvao juče zvanično Sarajevo da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

I Banjaluka i Sarajevo ignorišu Haradinaja

Izvor: Večernje novosti, 30.Sep.2017, 09:22

Uzaludni pozivi iz Prištine da Bosna i Hercegovina promeni stav o nezavisnosti Kosova. Milorad Dodik: Srpska neće dozvoliti da BiH glasa za priznavanje, i tačka REPUBLIKA Srpska ne dozvoljava da BiH glasa za priznavanje nezavisnosti Kosova. I tačka! Ovako predsednik RS Milorad...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.