Đokić: Podržaćemo Dodika ako se kandiduje za srpskog člana Predsedništva BiH

Izvor: Blic, 03.Feb.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić: Podržaćemo Dodika ako se kandiduje za srpskog člana Predsedništva BiH

Socijalistička partija podržaće lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika ukoliko se na predstojećim opštim izborima kandiduje za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske, rekao je danas predsednik SP Petar Đokić.

Đokić je istakao da lično nema ništa protiv da Dodik bude kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH.

- Podržaćemo ga u tome, jer smatramo da Dodik svojim kapacitetom može dati veliki doprinos uređenju odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u BiH i obezbeđenju stabilnosti unutar BiH, ali na realnoj politici koja podrazumeva uvažavanje Republike Srpske, uvažavanje odnosa u BiH zasnovanim na principima pune ravnopravnosti svakog konstitutivnog naroda i onoga što je Dejtonski sporazum jasno rekao - rekao je Đokić novinarima u Ugljeviku.

Na novinarsko pitanje da li je unutar SP i vladajuće koalicije o pojedinačnim kandidaturama za izbore bilo reči, kao i o mogućnosti da Dodik bude kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH, Đokić je odgovorio da se o tome razgovaralo.

- Razgovarali smo o tome da gradimo politiku i da zajedno nastupimo na izborma za pojedinačne funkcije, o tome smo govorili kao predsednici vladajućih partija i verujem da ćemo se oko toga moći dogovoriti. Ostavili smo da to pitanje razmatramo dodatno u konsultacijama koje će uslediti u terminu i kada to zajedno procenimo - naveo je Đokić.

On je istakao da je cilj SP da na predstojećim izborima ima 100.000 glasova u Republici Srpskoj, te da tako pojačaju kapacitet učešća u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali i u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Đokić je rekao da je na današnjem savetovanju u Ugljeviku bilo reči na koji način će SP kreirati odnose sa koalicionim partnerima, kao i o programima i projektima putem kojih će SP dati doprinos uspešnom ekonomskom razvoju Republike Srpske.

Prema njegovim rečima, bilo je reči i o načinu da se obezbedi više radnih mesta i postigne ukupna stabilnost svih odnosa u narednom periodu.

Đokić je podsetio da je program SP poznat i da je sva pažnja u njemu usmerena na ekonomski razvoj s ciljem podsticanja novih investicije u RS.

On je dodao da bi svi trebalo da ostave po strani stranačke potrebe i da se stave u funkciju opšteg interesa svih građana.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.