Dijalog način za rešavanje problema u BiH: Dodik se sastao sa Lajčakom u Antaliji

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 11:43

Dijalog način za rešavanje problema u BiH: Dodik se sastao sa Lajčakom u Antaliji

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji na području zapadnog Balkana

Srpski član i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je u susretu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Antaliji da je dijalog izabranih političkih predstavnika u BiH ključ uspeha, a ne bilo kakav međunarodni intervencionizam.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Milorad Dodik, Chairman of the Presidency of Bosnia and Herzegovina at #AntalyaDiplomacyForum.#ADFPanel #MEET4DIPLOMACY pic.twitter.com/6ruMwGnsiR

— Antalya Diplomacy Forum (@AntalyaDF) June 18, 2021

On je tokom sinoćnjeg razgovora naglasio da su mnogi unutrašnji dogovori u BiH uništeni međunarodnim intervencionizmom.

Lajčak, kao bivši visoki predstavnik i dobar poznavalac prilika u BiH, saglasio se sa Dodikom da je dijalog put za budućnost BiH i njenih konstitutivnih naroda i istakao da je to pravi način za rešavanje problema.

, kao i evropskom putu zemalja regiona.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lajčak u Antaliji prvo razgovarao nasamo s Dodikom, a potom se sastao sa Džaferovićem i Komšićem

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2021

Članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarali su u Antaliji sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.