DODIK ODGOVARA NA NAPADE IZ SARAJEVA: Nismo oni koji će nekog napasti ili dirnuti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK ODGOVARA NA NAPADE IZ SARAJEVA: Nismo oni koji će nekog napasti ili dirnuti!

Milorad Dodik oštro odgovorio.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik odbacio je navode koji dolaze od bošnjačkih političkih prvaka da "igra" na kartu sukoba i istakao da je upravo suprotno - na kartu sukoba igraju oni koji bi da podstaknu međunarodnu zajednicu i njen strah od otpočinjanja sukoba.

- Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << resursa za to. Jedini resurs za sukob imaju međunarodne vojne snage kao što su NATO i Eufor. Lokalni potencijali za sukobe ne postoje - kazao je Dodik novinarima nakon svečanog prijema povodom Dana Republike Srpske u zgradi Starog dvora u Beogradu.

Dodik je ponovio uveravanja da je bezbednost RS "osigurana".

- Nismo oni koji će nekog napasti ili dirnuti. Ali, Republika Srpska raspolaže sa svojim potencijalima da očuva ono što je međunarodni sporazum verifikovao, to je Republika Srpska - istakao je Dodik.

On je naveo da RS zajedno sa Srbijom želi "integraciju vrednosti", u pogledu obrazovnih pitanja, pitanja zdravstva, kao i, kako je kazao, svega onoga što nikome normalnom ne bi trebalo da smeta.

- RS i Srbija kao garant stabilnosti u regionu nemaju aspiracija prema bilo kojoj teritoriji. Samo želimo da naš narod živi na svojoj teritoriji i da se ne ugrožava njegova sloboda - naznačio je srpski član Predsedništva BiH.

Prema njegovim rečima, u Crnoj Gori su napadnute srpske svetinje, a Srbija i RS pružaju podršku narodu u Crnoj Gori.

- Opravdani strah vernika u Crnoj Gori najbolje pokazuje koliko je 'crnogorski režim' bio spreman da udari na identitet srpskog naroda - ocenio je Dodik.

On je kazao da je "ignorisanje međunarodne zajednice" ugrožavanja vrednosti srpskog naroda "deo arogancije koja daje prava drugim narodima nauštrb srpskog naroda i u CG i u BiH".

- Ali Republika Srpska ima svoj okvir za odbranu - zaključio je Dodik.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.