DODIK NE DA MILU DA PONIŽAVA SRPSKI NAROD! Rampa za Đukanovića u BiH (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2020, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK NE DA MILU DA PONIŽAVA SRPSKI NAROD! Rampa za Đukanovića u BiH (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Sarajevu da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odlučiti da li će crnogorski predsednik Milo Đukanović posetiti BiH.

Nakon sednice Predsedništva BiH, Dodik je rekao da je bio protiv tačke o poseti Đukanovića, a koja je ponovo predložena, te da će pokrenuti vitalni nacionalni interes.

- Glasao sam ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv te tačke koja je predložena. To podrazumeva da će, ukoliko se poštuje odluka Narodne skupštine Srpske i iz principijelnih razloga, biti podignut vitalni nacionalni interes i ta tačka će ići na Narodnu skupštinu koja će odlučiti da li će Đukanović doći u BiH ili ne - rekao je srpski član Predsedništva.

Obrazlažući zašto je protiv te posete, Dodik je naveo da u Crnoj Gori već duže vreme postoji značajan nivo nestabilnosti koja privlači pažnju ne samo crnogorske, već i regionalne javnosti, te da dok je takvo stanje u Crnoj Gori bilo kakva poseta tako visokog nivoa bi trebalo da bude prolongirana.

- Očigledno su druga dva člana Predsedništva hteli da nam pošalju poruku i, s obzirom na to da je reč o problemima u vezi sa pozicijom Srpske pravoslavne crkve, da, ponižavajući srpski narod, daju saglasnost da crnogorski predsednik dođe u BiH kao da se ništa ne dešava i kao da nije važno šta se dešava u Crnoj Gori - rekao je Dodik.

On je naveo da je bio i protiv tačke koja se odnosi na identifikaciona dokumenta i potpisivanje dokumenta koje je trebalo da potpiše BiH sa SAD, iz čisto principijelnih razloga, ne davajući legitimitet odlukama. Srpski član Predsedništva je rekao da će nastaviti to da radi i ubuduće.

On je naveo da je na sednici glasao protiv da se dodeli pomilovanje za lice koje se tereti za terorizam, te za lice koje se dovodi u vezu sa drogom, ali i za donaciju Evropske komisije od 12 miliona KM, za Republiku Srpsku, za izgradnju koridora.

- Nama ne treba nijedna odluka na nivou BiH dok ovo pitanje u vezi sa Ustavnim sudom ne bude riješeno - rekao je Dodik.

On je ponovio da BiH za Srbe nije dobro mjesto za život.

- Republiku Srpsku i Srbe mrze Bošnjaci i njihova politička elita - rekao je srpski član Predsedništva.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.