DODIK MOLI GRAĐANE SRPSKE: Nemojte da protestujete pred Tužilaštvom BiH i da rizikujete svoju bezbednost!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK MOLI GRAĐANE SRPSKE: Nemojte da protestujete pred Tužilaštvom BiH i da rizikujete svoju bezbednost!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je danas građane Srpske da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH.

- Danas mi se obratio jedan broj građana da me informiše da već rezervišu autobuse i hoće organizovano da krenu u Sarajevu zbog poziva za saslušanje koji mi je upućen iz Tužilaštva BiH zbog održavanja refrenduma o Danu Republike. Molim sve ljude koji to organizuju da odustanu, jer je krajnje rizično u pogledu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << njihove bezbednosti - istakao je Dodik danas prilikom posete opštini Istočni Stari Grad.

Zahvalivši se građanima Srpske na podršci koju stalno dobija, predsednik Republike je ponovio da ostaje pri stavu da se odazove pozivu za saslušanje u bilo kojoj pravosudnoj instituciji na teritoriji Republike Srpske, ali ne i u Sarajevu.

- Spreman sam da dam izjavu, ali ne u Sarajevu, nego u bilo kojoj pravosudnoj instituciji u Srpskoj, koju odredi Tužilaštvo BiH. U ovom slučaju nema odgovornosti, nego je sve pitanje voluntarizma sarajevskih političara koji prete, a među kojima je i lider SDA Bakir Izetbegović - naglasio je predsednik Srpske.

(Telegraf.rs / Srna)


Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Mitrović: Uputili smo zahtjev MUP-u za održavanje protesta u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 15:16

ISTOČNO SARAJEVO - Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske uputila je Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajeva zahtjev za odobrenje održavanja protesta pred zgradom Tužilaštva BiH u ponedjeljak, 3. oktobra, zbog poziva Tužilaštva na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.