DODIK, DA BI OTIŠAO KOD PUTINA, PRVO POZOVE I PITA AMERIKU! Radun: Možda ne bi imao gde da se vrati... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 10:09

DODIK, DA BI OTIŠAO KOD PUTINA, PRVO POZOVE I PITA AMERIKU! Radun: "Možda ne bi imao gde da se vrati..." (VIDEO)

Milorad Dodik ne bi mogao da ode u Rusiju kod Putina da mu to ne odobri Amerika, rekao je politički analitičar Branko Radun u emisiji "Mat" BN televizije.

Komentarišući Dodikovu najavu da će 23. maja putovati u Moskvu kod Putina, Radun kaže da to ne može bez odobrenja Amerike.

- Ne možete da idete u Rusiju ako to ne odobre Amerikanci, da se ne lažemo, takva je situacija jer je Balkan američka interesna sfera. Ako želi nešto da uradi, naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sad usred rata, ne može da ide u Rusiju bez odobrenja, jer možda ne bi imao gde da se vrati - kaže Radun.

- Neko iz Dodikovog tima nazove nekog u Vašingtonu i Londonu i kaže im da bi on da ide u Rusiju... Pitaju Vašington da li imaju neka pitanja za Putina, neki predlog, da li bi pristao da se povuče sa ovog ili onog mesta, prosto da mu ispipaju puls, i Dodik posle toga odlazi kod Putina.

Prema njegovim rečima, i Putin zna da Dodik ne dolazi tek tako.

- I Putinu odgovara da mu neko dođe u ovoj situaciji kada se Evropa potpuno odvojila od Rusije kojoj nije samo uvela sankcije nego je eliminisala Ruse iz svega - kaže Radun.

Podseća da je Dodik doveden na vlast kao čovek Zapada i kao jedini koji tada nije želeo nezavisnost Srpske i ujedinjenje sa Srbijom.

On ima veze i jak lobi u centrima moći, pre svega u Vašingtonu, ali i u Evropi.

- BiH je protektorat Zapada i niko ne može da bude na vlasti ako u velikoj meri ne odgovara politici Vašingtona, Brisela i Berlina - kazao je Radun, i dodao da je Dodiku dosta pomogao i Izrael da ostane na pozicijama koje je imao, a Rusi su uvek bili prisutni zbog novca i investicija.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.