DODIK: BIH NIKADA NEĆE PRIZNATI KOSOVO

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK: BIH NIKADA NEĆE PRIZNATI KOSOVO

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da BiH nikada neće priznati Kosovo.

"Odluku o priznanju Kosova treba da donese Predsedništvo BiH. Da bi se takva odluka donela potreban je konsenzus, a ukoliko bude preglasavanja, član Predsedništva BiH iz RS pokrenuće pitanje vitalnog nacionalnog interesa", rekao je novinarima Dodik.

On je podsetio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kosovo mimo međunarodnog prava proglasilo nezevisnost, napomenuvši da iza toga stoje velike sile.

"Negatvini scenario koji je nakada smišljen prema Srbima ostvaruje se na gotovo identičan način, jer ova dešavanja na Kosovu smo mogli videti u završnim danima postojanja autonomne oblasti Istočna Slavonija i Baranja, kao i u BiH kada je RS imala na granicama svoju policiju i koja je prelaze ustupila zajedničkim službama koje su formirane suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu", dodao je Dodik.

On je naglasio da i Azem Vlasi, savetnik kosovskog premijera Hašima Tačija, sugeriše Bošnjacima da u BiH ne tolerišu Srbe.

"U RS ćemo svim raspoloživim političkim sredstvima braniti našu dejtonsku poziciju", rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: BiH nikada neće priznati Kosovo

Izvor: S media, 04.Avg.2011

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je nezavisnost Kosova proglašena mimo međunarodnog prava i da je BiH nikada neće priznati. ..Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da BiH nikada neće priznati Kosovo..."Odluku o priznanju Kosova treba da donese Predsedništvo...

Nastavak na S media...

Dodik: Tači poziva na rat

Izvor: Vesti-online.com, 04.Avg.2011

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se na Kosovu i Metohiji prećutno toleriše aktuelna situacija i "daje saglasnost Hašimu Tačiju koji poziva na rat"...Dodik je u izjavi novinarima u Banjaluci ponovio da Bosna i Hercegovina neće priznati mimo međunarodnog prava, jednostrano...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.