Izvor: Blic, 24.Dec.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borenović: Ivanić može da pobedi Dodika na narednim izborima

Mladen Ivanić, kao zajednički kandidat opozicije u Republici Srpskoj (RS) na narednim izborima može da pobedi bilo koga, a najviše bi voleli da pobedi Milorada Dodika, izjavio je danas predsednik PDP, Branislav Borenović.

I drugi kandidati, kojih ima u Savezu za promene, i iz SDS i NDP, mogu, dodao je, pobediti kandidate SNSD i njihove koalicije.

Naglasio je da je PDP i programski i kandidatski spreman za izbore, a očekuje da će rukovodstvo Saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za promene narednih dana razgovarati i odrediti kandidate i za predsednika RS i člana Predsedništva BiH iz RS.

- Jedan od tih ljudi može da bude Mladen Ivanić, ali zajedno s ljudima iz Saveza za promene ćemo se o tome dogovoriti - dodao je Borenović.

Ne vidi, kaže, većih izazova po pitanju predlaganja zajedničkih kandidata opozicije te ponavlja da će na izbore izaći jedinstveno, ali, kako kaže, moraju učiniti sve da se spreči moguća izborna krađa.

Tvrdi i da Vladu RS ne interesuje razvojni program te da da im je usvajanje izmena Zakona o akcizama bilo potrebno samo kako bi dobili novi kredit MMF, te tim novcem „zakrpili budžetske rupe i delom pokrili deficit“.

- Taj kredit će samo povećati ogromno zaduženje koje pritišće RS, a koje će značajno preći iznos od šest milijardi KM. RS će sigurno narednu godinu dočekati s otplatom kredita od više od milijardu KM, što je rekord u negativnom smislu – ustvrdio je predsednik PDP.

Za svakoga, kaže, to bi bio crveni alarm, ali ne za ministra finansija RS Zorana Tegeltiju, koji se „hvali još jednim novim kreditom“.

- Nadam se da će to biti tako još samo deset meseci, a onda će RS ući u fazu ekonomskog oporavka, otvaranja novih investicija i radnih mesta u realnom sektoru – tvrdi Borenović.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.