Izvor: Blic, 09.Okt.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borenović: Dodikov cilj je rušenje Saveta ministara BiH i povratak na vlast u Sarajevo

Branislav Borenović, lider PDP istakao je danas da je cilj Milorada Dodika, lidera SNSD I predsednika RS,  rušenje Saveta ministara BiH i povratak na vlast u Sarajevu.

- Ta velika Dodikova priča o protestima je paradoks. Zamislite, on bi da organizuje proteste protiv krađe, a zapravo je krađa legalizovana od njegove partije - naglasio je Borenović.

On je dodao da je apsurdno da se PDP povlači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Saveta ministara BiH i drugih zajedničkih institucija BiH jer rezultat lokalnih izbora ne može poništiti rezultat parlamentarnih izbora koji su se desili pre dve godine.

- Ni Miloradu Dodiku nije palo na pamet da povuče svoje političke snage iz Saveta ministra kada je pre četiri godine izgubio izbore u 24 opštine u RS - rekao Borenović.

Predsednik PDP je pozvao sve političke stranke koje žele da se bire s režimom da se priključe budućem delovanju saveza.

- PDP je osvojio na lokalnim izborima 62.000 glasova, a to je 20 posto glasova više nego na prethodnim izborima. Ali ipak nismo zadovoljni kako smo prošli na izborima za načelnike i gradonačelnike i trebali bi redefinisati i ojačati opozicionu borbu u Republici Srpskoj kroz Savez za promene ili možda kroz Savez za Srpsku -  rekao je lider PDP i naglasio da RS mora biti mnogo bolje mesto za život nego što je to danas.

On je dodao da se očekuje da Srpska demokratska stranka završi sa imenovanjem novog liderstva kako bi se definisalo buduće opozicijsko delovanje.

- Buduća borba mora da bude mnogo temeljnija i principijelnija i moramo iskoristiti sve mogućnosti da sa građanima razgovaramo otvorenije nego do sada - bio je jasan Borenović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.