BiH ne može da prizna nezavisnot Kosova bez saglasnosti RS, Haradinaj provocira

Izvor: BKTV News, 29.Sep.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH ne može da prizna nezavisnot Kosova bez saglasnosti RS, Haradinaj provocira

Poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja Sarajevu da prizna samoproglašenu kosovsku nezavisnost, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske ocenio je kao najobičniju provokaciju, namenjenu unutrašnjim političkim potrebama.

"BiH bez saglasnosti Republike Srpske ne može i neće priznati nezavisnost Kosova jer su na tom pitanju sve partije u Republici Srpskoj postigle konsenzus. Inače, da se pita političko Sarajevo i Bakir Izetbegović - BiH bi bila prva u redu za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova", rekao je Dodik, prenela je RTRS pozivajući se na Srnu.

Predsednik Srpske je naglasio da su Kosovo i Metohija za Republiku Srpsku južna pokrajina Republike Srbije i taj stav se neće promeniti.

"Mislim da to svi politički činioci na Kosovu dobro znaju", dodao je Dodik.

Haradinaj je pozvao juče zvanično Sarajevo da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Haradinaj provocira, BiH ne može da prizna Kosovo..

Izvor: B92, 29.Sep.2017

Banjaluka -- Predsednik RS ocenio je da je poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja Sarajevu da prizna samoproglašenu kosovsku nezavisnost najobičnija provokacija...Kako je Milorad Dodik naveo, provokacija je namenjena unutrašnjim političkim potrebama..."BiH bez saglasnosti Republike Srpske ne...

Nastavak na B92...

Dodik izričit: Haradinaj provocira, BiH ne može da prizna tzv. Kosovo bez saglasnosti RS

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2017

Republika Srpska neće menjati svoj stav..Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da je poziv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja Sarajevu da prizna samoproglašenu kosovsku nezavisnost najobičnija provokacija, namenjena unutrašnjim političkim potrebama...- BiH bez saglasnosti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.