Bećirović: Dodik je separatista, niko nije jači od države

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 16:04

Bećirović: Dodik je separatista, niko nije jači od države

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović nazvao je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika separatistom, dodajući da niko nije jači od države.

"Ovih sedmica nam ponovo predsednik RS Milorad Dodik poručuje da je on stražar, koji čeka prvu povoljnu priliku da razbije BiH i otcepi jedan njen deo", rekao je sinoć Bećirović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na manifestaciji obeležavanja Dana državnosti BiH u Švajcarskoj.

Dodiku je poručio da "može on stražariti gde hoće, kad hoće i koliko hoće, ali da jednu stvar dobro upamti - najveća, najjača i najbrojnija straža u BiH je straža koja brani državnost, nezavisnost i suverenitet države BiH".

"Milioni nas u zemlji i širom sveta branićemo tu državu. Našu zemlju nikome ne damo", rekao je Bećirović, preneo je sarajevski Avaz.

Prema njegovim rečima, svi oni koji beskompromisno brane državu BiH pokušavaju se "diskreditovati i ocrniti", dodavši da "već peti mesec postoji direktni napad na ustavni poredak BiH".

"Napadnute su dve ključne institucije koje brane bezbednost zemlje, Ustavni sud BiH i institucija visokog predstavnika", ocenio je on.

Bećirović je naglasio da njegova uloga kao člana Predsedništva BiH "nije da deli i svađa ljude, već da ih povezuje i uvezuje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.