Banjaluka: Traže ostavku Dodika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka: Traže ostavku Dodika

Udruženje veterana Republike Srpske najavilo je danas proteste, ukoliko predsednik Milorad Dodik "ne shvati ozbiljno njihove zahteve". Srpska radikalna stranka Republike Srpske (SRS RS), Nova socijalistička partija i Srpska napredna stranka RS pozvale su danas Vladu RS da podnese ostavku zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalazi taj entitet BiH. Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik kaže da su protesti u Federaciji BiH (FBiH) politički motivisani i da je zahtev za raspisivanjem vanrednih izbora na teritoriji cele BiH neprihvatljiv. Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) prihvata predlog opozicionih stranaka u Republici Srpskoj (RS) da se održe prevremeni izbori na svim nivoima vlasti u RS, ali bi rezultati izbora u tom slučaju važili do oktobra kada se održavaju opšti izbori u BiH.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Izbori u cilju slabljenja RS"

Izvor: B92, 12.Feb.2014, 15:47

Banjaluka -- Socijalistička partija Republike Srpske smatra da je poziv na održavanje vanrednih izbora, kao i na proteste građana u funkciji slabljenja Republike Srpske..."Prizivanje vanrednih i prevremenih izbora, te protesta u Republici Srpskoj je u funkciji slabljenja RS, sa nekim potpuno drugačijim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.