Izbori u cilju slabljenja RS

Izvor: B92, 12.Feb.2014, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izbori u cilju slabljenja RS"

Banjaluka -- Socijalistička partija Republike Srpske smatra da je poziv na održavanje vanrednih izbora, kao i na proteste građana u funkciji slabljenja Republike Srpske.

"Prizivanje vanrednih i prevremenih izbora, te protesta u Republici Srpskoj je u funkciji slabljenja RS, sa nekim potpuno drugačijim ciljevima", kazao je novinarima portparol SP RS Srđan Todorović.

Prema njegovim rečima, zahtevi za održavanje vanrednih i prevremenih izbora su u funkciji predizborne kamapnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << određenih političkih partija i ubiranja jeftinih političkih poena.

"SP RS nema problem da prevremeni izbori u Republici Srpskoj budu sutra, ali cenimo da su to stvari koje se koriste u politikantske svrhe s ciljem priprema za predizbornu kampanju", naglasio je Todorović.

Pojedine stranke iz Federacije BiH smatraju da bi u celoj BiH trebalo da se održe vanredni izbori zbog nemira i protesta u Federaciji BiH, dok je najjača opoziciona partija u RS, Srpska demokratska stranka (SDS), juče zatražila prevremene izbore u RS.

Portparol SP RS tvrdi da izbori "pogoduju onima koji pokušavaju da kažu da je čitava BiH u krizi, te da je i u Republici Srpskoj isto stanje kao u Federaciji BiH gde postoji razlog za prevremene izbore, što je za socijaliste neprihvatljivo".

Todorović je naveo da u Federaciji BiH postoji razlog za vanredne izbore s obzirom na to da su mnoge kantonalne vlade podnele ostavku, dok se u RS socijalni problemi "rešavaju u granicama mogućeg, sistemski i u okviru institucija".

On je još ocenio da je opravdan socijalni bunt građana u Federaciji BiH iskorišćen u političke svrhe s namerom otvaranja ustavne strukture BiH, što je za socijaliste potpuno neprihvatljivo.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.