Alkalaj: Drina ne pripada Srpskoj?!

Izvor: TvojPortal.com, 10.Jun.2011, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alkalaj: Drina ne pripada Srpskoj?!

/vesti online/ Sarajevo tvrdi da RS ruši Dejtonski sporazum, jer sa Italijom i Srbijom gradi hidroelektrane.
Projekat Srbije i Republike Srpske "Gornja Drina", koji predviđa izgradnju više hidroelektrana u vrednosti od 1,2 milijarde evra poslužio je povod za još jedan napad zvaničnog Sarajeva na vlast u Banjaluci. Naime, iako su još u septembru 2010. godine Srbija i RS dogovorile ovaj projekat, bosanski zvaničnici su oštro reagovali tek juče kada je postalo jasno da će strateški >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << partner Srba u ovom poslu biti - Italija.
 
Dogovaraju saradnju: Milorad Dodik i Silvio Berluskoni

Predsednik RS Milorad Dodik razgovarao je prekjuče u Rimu s italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem o realizaciji zajedničkih projekata RS, Srbije i Italije u elektroenergetskom sektoru.

- Formirano je zajedničko preduzeće elektroprivreda RS, Srbije i Italije za izgradnju hidroelektrana u srednjem toku Drine. Razgovarali smo o detaljima koji bi trebalo da ubrzaju realizaciju ovog projekta - kazao je Dodik.Ostatak vesti pročitajte na linku

SrbijaitalijaAlkalajdejtonrepulika srpskahidroelektranesrednja drinasarajevo negoduje

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.