Izvor: B92, 19.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vijesti: Skrivena taktika Crne Gore

Podgorica -- Predsednik Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović skrivaju taktiku Crne Gore za Generalnu skupštinu UN, pišu Vijesti.

Oni su, podseća podgorički list, juče tokom posete Nikšiću izbegli da direktno odgovore na pitanje kako će se Crna Gora izjasniti o predlogu Srbije da Međunarodni sud pravde da mišljenje o nezavisnosti Kosova.

Prema informacijama Vijesti iz vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što u skupštini 3. oktobra prođe rezolucija o ubrzanju procesa integracije Crne Gore u evropske i evroatlantske strukture, Đukanovićev kabinet trebalo bi da zauzme stav o Kosovu.

"Prije toga se očekuje da Generalna skupština UN odluči o zahtjevu Srbije. Ako ga odbaci, Crna Gora će u bliskoj perspektivi objaviti da priznaje Kosovo", tvrde Vijesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.