Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2010, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor spreman da obavlja zadatke ukoliko sutra dođe do incidenata

Komandat Kfora, njemački general Markus Bentler, izjavio je danas da nema nikakvih indicija da na dan objavljivanja savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde može da dođe do incidenata na Kosovu, ali da je Kfor spreman da obavlja svoje zadatke. U razgovoru sa grupom novinara u sjedištu Kfora, Bentler je rekao da je Kfor obavio sve pripreme za sutra, kada će Međunarodni sud pravde objaviti mišljenje o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova.
Pogledaj vesti o: Mišljenje međunarodnog suda

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Tadić od Međunarodnog suda pravde očekuje mišljenje koje će značiti da Albanci nemaju pravo na etnički motivisanu secesiju od Srbije.

Izvor: TV Avala, 21.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je Srbija spremna za svaku odluku Međunarodnog suda pravde o statusu Kosova, ali da očekuje da će ona biti zasnovana na osnovnim principima međunarodnog prava.

Nastavak na TV Avala...

POZIV ŽITELJIMA KOSOVA I METOHIJE DA MIRNO DOČEKAJU ODLUKU MSP-A

Izvor: Kurir, 22.Jul.2010, 01:27

PRIŠTINA - Komandant Kfor-a Markus Bentler izjavio je da su mirovne snage NATO-a na Kosovu spremne za svaku situaciju koja može da prati odluku Međunarodnog suda pravde o legalnosti nezavisnosti Kosova..."Nemamo naznaka bilo kakve pretnje. Međutim, bićemo spremni. Mi smo spremni da se nosimo sa...

Nastavak na Kurir...

MSP se izjasnio o Kosovu

Izvor: BBC na srpskom, 22.Jul.2010

Sud UN u Hagu je utvrdio da jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova nije povredila opšte odredbe međunarodnog prava. Deset sudija podržalo je taj stav, a četiri su bila protiv.

Nastavak na BBC na srpskom...

Otkazan miting Srba u Mitrovici

Izvor: B92, 22.Jul.2010

Čaglavica -- Posle iznošenja mišljenja Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova, otkazan miting Srba u Kosovskoj Mitrovici...Na glavnom gradskom trgu u severnoj Kosovskoj Mitrovici okupilo se oko 1 000 Srba, ali miting koji je ranije zakazan praktično nije ni održan...Načelnik kosovskomitrovičkog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.