Ešton pohvalila Tačija

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton pohvalila Tačija

Kosovski premijer Hašim Tači sastao se u Njujorku sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, kojoj je rekao da će Kosovo razgovarati sa Srbijom “samo o medjudržavnoj saradnji, a nikako o unutrašnjim pitanjima”, saopšteno je iz kosovske vlade, prenosi danas prištinska štampa.

Prema saopštenju izdatom kasno sinoć, Tači je rekao i da je "pitanje statusa zatvoreno proglašenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nezavisnosti" i da je ovu činjenicu potvrdilo i mišljenje Medjunarodnog suda pravde i poslednja rezolucija UN o Kosovu.

"Kao premijer Kosova ali i u ime svih institucija u zemlji, mogu da kažem da smo otvoreni za razgovore i sa Srbijom o temama koje su od zajedničkog interesa naših zemalja i gradjana, ali ni na koji način i nikada nećemo razgovarati o pitanjima koja se odnose na naše unutrašnje državno uredjenje”, kazao je Tači.

Prema oceni evropske komesarke, kosovska Vlada i premijer snažno su opredeljeni za regionalnu saradnju u cilju ispunjavanja kriterijuma za integraciju u EU.

"Ešton je pohvalila spremnost Vlade Kosova i premijera Tačija da razgovaraju sa Vladom Srbije o pitanjima medjudržavne saradnje. Ovaj pristup u interesu svih otvara perspektivu regiona, rekla je ona", navodi se u saopštenju kosovske vlade u Prištini.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.