Izvor: TvojPortal.com, 06.Apr.2012, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Obećavam da Tadić neće biti predsednik

Izvor: dnevnik.rs  Lider SNS-a Tomislav Nikolić, koji predvodi Koaliciju “Pokrenimo Srbiju”, izjavio je na predizbornom mitingu te koalicije u Novom Sadu da će 6. maja svi moći da biraju pravac u kojem će Srbija ići.
Boris Tadić je podneo ostavku i više nije predsednik Srbije. Nije i neće biti. Obećavam, zato što znam – kazao je Nikolić okupljenima na skupu na novosadskom Trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << slobode koji su nosili stranačke zastave SNS-a, Nove Srbije, Pokreta socijalista…


Po njegovim rečima, 6. maja će svako imati obavezu da donese odluku o tome u kakvoj državi želi da živi i šta će ostaviti budućim generacijama. Kako je kazao, možemo nastaviti da živimo u zemlji u kojoj je za zapošljavanje potrebna partijska knjižica, u zemlji gde investitori moraju da plaćaju mito za dozvole koje su im potrebne, ili je možemo promeniti.
Nikolić je rekao da predsednik i vladajuće stranke negiraju odgovornost za stanje u zemlji, kao i da je predsednik “izgubio obraz”.
– Više od deset godina bili su na vlasti i prodavali nam priču o boljem životu i o investicijama, ali ih većina nije osetila; priču o novim radnim mestima, a danas je manje zaposlenih nego pre četiri godine; priču o demokratiji, a represija medija gora je nego ikada – naveo je Nikolić.
On je ocenio da danas samo mali broj građana živi bolje, a da će, ako Tadić i Demokratska stranka budu izabrani 6. maja, to biti poruka da ništa ne treba da se menja.
– Ko to prihvata, živeće pod terorom odgovornosti za propadanje Srbije. Ja to neću da prihvatim – rekao je Nikolić, i dodao da postoji alternativa koja je otvorena prema Evropi i celom svetu i koja “sa svima sarađuje, a da ne služi nikome, koja može da promeni standard nabolje i stvori jednako i fer društvo za sve, koja može i sme da se bori protiv kriminala, korupcije i privilegija”.
Lider Koalicije “Pokrenimo Srbiju” je rekao da oni imaju program, kao i da žele da promene Zakon o javnim nabavkama, tako da više novca može da se ulaže u poljoprivredu i industriju, da stvore povoljan ambijent za investitore, smanje broj ministarstava, nepotrebnih agencija i javni sektor, te da povećaju stopu nataliteta tako što će voditi, kako je rekao, opštu brigu o majkama i deci…
Funkcionerka SNS-a Jorgovanka Tabaković rekla je da se 6. maja glasa za svoju slobodu. Po njenim rečima, danas je ugrožena sloboda govora, sloboda od straha i od siromaštva.
Govoreći o Vojvodini, član Predsedništva SNS-a Igor Mirović je kazao da Koalicija “Pokrenimo Vojvodinu” želi slogu i jedinstvo, a ne političke sukobe na relaciji Novi Sad – Beograd. On je kazao da broj političara u Vojvodini treba smanjiti 50 odsto, ulagati u velike infrastrukturne projekte kao što su banatska magistrala i tunel kroz Frušku goru, te izdvojiti više novca za decu, majke, izbegle i raseljene.
Lider Nove Srbije Velimir Ilić je rekao da je 6. maj poslednji vreme da se Srbija spasi.
Na mitingu su govorili i drugi funkcioneri stranaka i udruženja koje čine Koaliciju: Aleksandar Vučić, Dragomir J. Karić, Goran Knežević, Aleksandar Vulin, Srđan Šajn, Miodrag Linta, Oto Kišmarton, koji se skupu obratio na maternjem mađarskom jeziku, kao i Miloš Vučević, kandidat za gradonačelnika Novog Sada.
S. N. Kovačević
Minut ćutanja
Miting je počeo minutom ćutanja u slavu šestoro mladih koji su tragično stradali u nedavnom požaru u novosadskoj diskoteci “Kontrast”. Lider Koalicije “Pokrenimo Srbiju” Tomislav Nikolić rekao je da takav gubitak nije smeo da se desi, i optužio vlast da je “dozvolila da želja za zaradom odnese mlade živote”.

Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Boris Tadić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.