Zvanično obeležen rođendan Elizabete Druge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2021, 14:38

Zvanično obeležen rođendan Elizabete Druge

U dvorcu Vindzor održana je svečanost povodom zvaničnog obeležavanja rođendana britanske kraljeice Elizabete Druge, prvog nakon smrti njenog supruga princa Filipa pre dva meseca.

Kraljica, koja puni 95 godina, bila je na svečanosti "Pozdrav bojama" u društvu svog rođaka, princa Edvarda, vojvode od Kenta.

Ove godine zbog mera socijalne distance ceremonija, koja se održava više od 260 godina, bila je smanjenog obima, prenosi Rojters.

"Pozdrav bojama" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obično uključuje paradu vojnika u grimiznim uniformama i sa visokim krznenim kapama kroz centar Londona, ali su ove godine zbog pandemije korona virusa učestvovali na ceremoniji u Vindzoru, kraljičinom domu zapadno od Londonu.

Događaj je održan dan nakon što je kraljica u Kornvolu na jugozapadu Engleske ugostila lidere sedam najrazvijenijih država sveta koji učestvuju na trodnevnom samitu.

Elizabeta Druga će se u nedelju sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom i njegovom suprugom Džil popiti čaj u Vindzoru.

Kraljičin rođendan je 21. aprila, ali se zvanično obeležava u junu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obilježen rođendan Elizabete II, prvi nakon smrti princa Filipa

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2021

U dvorcu Vindzor održana je svečanost povodom zvaničnog obilježavanja rođendana britanske kraljeice Elizabete Druge, prvog nakon smrti njenog supruga princa Filipa prije dva mjeseca.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.