Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2017, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žunić u Londonu do bronze i istorije

Hrvatski rekorder u bacanju kugle, 26-godišnji Zadranin Stipe Žunić, hicem od 21,46 metara osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Londonu te tako postao prvi hrvatski atletičar koji se popeo na pobjedničko postolje na svjetskim atletskim prvenstvima na otvorenom, a naslov svjetskog prvaka osvojio je Novozelanđanin Tom Valš (22,03 m).

Žunić je hitac za medalju, samo dva centimetra kraći od svog hrvatskog rekorda, izveo u drugoj seriji.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prvoj je seriji Žunić bacio 21,01 m, u trećoj je njegova kugla poletjela na 21,04 m, a u četvrtoj 21,08 m.

Žunić je u petoj seriji bacio vrlo daleko, možda i na daljinu novog ličnog rekorda, ali ga je silina hica povuka u prestup.

Hrvatski rekorder je prestupio i u šestoj seriji, kad je već bilo jasno da mu niko od konkurenta ne može oteti bronzanu medalju, a nakon toga se u slavlju ispružio na bacalište.

Novozelanđanin Tomas Valš do prvog naslova prvaka svijeta došao je s tri najdalja hica, a najduži je bio u posljednjoj seriji, u kojoj je bacio 22,03 m.

Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Džo Kovaks (21,66 m) koji je branio naslov osvojen prije dvije godine u Pekingu.

(Index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DVA PUTA JE IZBEGAO SMRT: Preživeo pravu životnu dramu, vratio se sportu i osvojio bronzu na SP u Londonu!

Izvor: Kurir, 07.Avg.2017

Hravtski atletičar Stipe Žunić (26) na Svetskom prvenstvu u Londonu osvojio je bronzanu medalju u bacanju kugle, ali malo ko zna kroz kakvu životnu dramu je prošao ovaj maldić.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.