Zlato u Londonu je moj jedini motiv!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Apr.2011, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato u Londonu je moj jedini motiv!

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić tvrdi da ga samo snovi o zlatnoj medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. motivišu da i dalje trenira plivanje jer je to jedino odličje koje mu nedostaje.

Čavić ističe da se posle ozbiljne povrede leđa samo zbog tog cilja vratio plivanju i dodaje da su sve trke ove godine kao i Svetsko prvenstvo u Dubaiju (16-31. jul) podređene cilju što bolje pripreme za OI.

Jedini Evropljanin koji je 100 metara delfin plivao ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 50 sekundi poručuje da ga uopšte ne opterećuje činjenica da svi očekuju će se za najsjajnija odličja boriti protiv osmostrukog olimpijskog šampiona Majkla Felpsa.

"Moj glavni cilj je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Londonu. To je jedini moj motiv zbog kojeg sam se vratio i nastavio da plivam posle povrede leđa. Do sada sam sve osvojio, bio sam svetski prvak i rekorder, evropski šampion više puta, a imam i to famozno srebro sa OI u Pekingu. Međutim, zlatna medalja je nešto što me drži, što me tera da i dalje treniram naporno i sve što me čeka u ovoj godini podređeno je tome, pa čak i Svetsko prvenstvo u Šangaju", kaže Čavić za Press, koji se trenutno nalazi na pripremama u Dubaiju.

Olimpijski vicešampion iz Pekinga, kome je titula bila uskraćena zbog elektronike, imaće velikog rivala u Amerikancu Majklu Felpsu, sa kojim će pre Londona odmeriti snage u Šangaju na planetarnoj smotri. Međutim, Čavić smatra da ima još mnogo mladih plivača koji će biti žestoka konkurencija za medalju.

"Verujte, ja se uopšte ne opterećujem duelom sa Felpsom, jer u svakoj trci idem na pobedu, bez obzira da li mi je rival on, naš Lenđer ili neko treći. Jednostavno želim pobedu, takvog sam mentaliteta. S druge strane, neće tu biti samo Felps, već ima dosta mladih plivača koji dolaze i koji će biti velika konkurencija. Što se tiče Šangaja, to će za mene biti prolazno takmičenje na putu za London. Imao sam veliku pauzu, za razliku od ostalih plivača koji su ostali u punom treningu tako da ne bih rekao da spadam među favorite. Ali, svakako da je moj cilj osvajanje jedne od medalja na šampionatu", ističe srpski as.

Čavić je nedavno na mitingu u Ajndhovenu isplivao A olimpijsku normu na 100 metara delfin (52,10 sekundi), ali napominje da mu to i nije bio primarni cilj.

"Nisam se opterećivao ostvarivanjem norme za Olimpijske igre, samo sam želeo da isplivam najbolje što mogu iz punog treninga. Cilj je bio da idem oko 52,5, drago mi je da je bilo brže. Zadovoljan sam rezultatom u ovom delu priprema i to mi daje puno optimizma za nastavak priprema za SP u Šangaju ove godine. Ono što je bitno jeste da sve te trke na mitinzima plivam iz punog treninga", kaže naš plivač, od kog brže vreme ove sezone imaju samo Felps (51,75) i Holanđanin Jeri Verlinden (51,85).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.