Zlato i dva srebra za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu

Izvor: Studio B, 02.Sep.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato i dva srebra za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu

Uz zlato Tanje Dragić u bacanju koplja, srebro su osvojili Zlatko Kesler i Borislava Perić-Ranković u stonom tenisu.

Srpska reprezentativka u atletici Tanja Dragić oborila je svetski rekord i osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Dragić je najbolji hitac od 42,51 metara ostvarila iz drugog pokušaja. Srebrna medalja pripala je Ani Sorokini iz Rusije (38,79), a bronza Nataliji Eder iz Austrije (38,03).

Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << reprezentativac u stonom tenisu Zlatko Kesler osvojio je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu, pošto je u finalu izgubio od Kineza Pangfeng Fenga sa 3:0 (14:12, 11:6, 11:8). 

Srpska stonoteniserka Borislava Perić-Ranković osvojila je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu, pošto je izgubila od Kineskinje Jing Džou sa 3:0, po setovima 11:6, 11:8, 11:4.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je našim predstavnicima osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Predsednik Srbije je u čestitki istakao da su osvojene medalje izvanredan uspeh i u ime svih građana Srbije poželeo je Tanji Dragić i Zlatku Kesleru i Borislavi Perić- Ranković još mnogo takvih rezultata u daljoj karijeri.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitao je srpskim reprezentativcima Tanji Dragić i Zlatku Kesleru i Borislavi Perić-Ranković na osvojenim zlatnoj i srebrnoj medalji na Paraolimpijskim igrama u Londonu. "U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime najiskrenije vam čestitam na izvanrednom i značajnom rezultatu. Zaslužujete naše najdublje izraze zahvalnosti i priznanja, posebno imajući u vidu da ostvarenim rezultatima doprinosite ugledu koji naša zemlja uživa u svetu", naveo je Dačić u čestitki.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić čestitali su srpskoj atletičarki Tanji Dragić osvajanje zlatne medalje u bacanju koplja i Zlatku Kesleru i Borislavi Perić-Ranković u stonom tenisu na Paraolimpijskim igrama u Londonu. - Čestitamo vam na izvanrednom uspehu kojim ste nas sve još jednom obradovali. Obaranjem još jednog svetskog rekorda i osvajanjem medalja uverili ste sve građane da se, uz veliki trud, mogu postići vrhunski sportski rezultati. Ličnim primerom, uloženim trudom i entuzijazmom pokazali ste kako se treba boriti za svoju zemlju - kaže se u čestitki koja je upućena osvajačima medalja na Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Ministarka sporta Alisa Marić čestitala je Tanji Dragić, Zlatku Kesleru i Borislavi Perić-Ranković osvajanje zlatne i srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu. "Najsrdačnije vam čestitam na izvanrednom uspehu. Vaš uspeh je podstrek za sve koji se bave sportom, i radost za građane Srbije. U ime Ministarstva na čijem sam čelu, u svoje lično ime, želim vam sve najbolje u daljoj karijeri i životu", navodi se u čestitki.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.