Zlatni iz Rija i Londona imao saobraćajku

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni iz Rija i Londona imao "saobraćajku"

Kenijac se, srećom, izvukao bez ozbiljnijih posledica....

Kenijski atletičar Dejvid Rudiša, dvostruki olimpijski šampion, bio je učesnik teške saobraćajne nezgoda u rodnoj zemlji - vest je koja je odjeknula među ljubiteljima ''kraljice sportova''!

Ipak, nedugo potom, mogli su da odahnu - osvajač najsjajnije medalje na 800 metara u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine nije ozbiljnije povređen.

Do nesreće je došlo kada je, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vožnje na autoputu Najrobi - Kisumu, pukla guma na Rudišinom automobilu, posle čega je došlo do strahovitog sudara sa autobusom. Srećom, 30-godišnji Kenijac je prošao bez povreda, što je potvrdio i na društvenim mrežama.

Thanking the Almighty God for the gift of life.Saturday night around 1030Hrs I survived a tragic road accident at Keroka on my way home to Kilgoris after a head on collision with a bus plying Kisii Nairobi Route. I am fine with no injuries! Thank you for your prayers. pic.twitter.com/RZdwemLwXG

— David Rudisha (@rudishadavid) August 26, 2019

''Hvala svemoćnom Bogu što mi je sačuvao život. U subotu uveče oko 22.30 preživio sam tešku saobraćajnu nezgodu u Kiroki na putu ka kući u Kligorisu. Dobro sam, bez povreda. Hvala vam na molitvama'', napisao je Kenijac na Tviteru.

Inače, Dejvid Rudiša se nije takmičio još od mitinga Dijamantske lige u Šangaju, koji je održan u maju 2017. godine, a sve zbog učestalih povreda leđa i kolena.

Ipak, očekuje se da uskoro krene sa lakšim treninzima s ciljem da odbrani tron na najvećoj svetskoj smotri sporta, koja će biti održana 2020. godine u prestonici Japana.

Takođe, aktuelni vlasnik svetskog rekorda na 800 metara dobio je specijalnu pozivnicu organizatora za Svetsko prvenstvo koje će biti održano od 28. septembra do 6. oktobra u Dohi, ali neće učestvovati na nacionalnom takmičenju koje je zakazano za 12. i 13. septembar u Najrobiju.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.