Život u Londonu normalizovan

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život u Londonu normalizovan

Život u Londonu danas, dva dana posle napada kod parlamenta u kojem je poginulo pet ljudi, izgleda potpuno uobičajeno.

Pet mrtvih, 50 povređenih i devet privedenih, bilans je terorističkog napada koji se pre dva dana dogodio u centru Londona.

Policija je otkrila identitet napača - to je 52-godišnji Halid Masud koji je rođen u Kentu pod imenom Ejdrian Rasel Adžeo. Bio je britanski državljanin i roditelj troje dece.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << London je pun turista, otvoreni su svi restorani i grad se vraća u normalan život, ali napad neće biti zaboravljen.

Otvoreni su svi putevi ka britanskom parlamentu i Vestministerskom mostu, gde je počeo napad kada je Masud kolima uleteo među pešake, a potom nožem napao i ubio policijaca.

Funkcionišu i sve linije i metroa, a normalizaciji stanja svedoči i venčanje blizu London tauera, još jedne turističke atrakcije, gde je špansko-kineski par rekao da život mora da se nastavi.

Građani Londona su na poziv gradonačelnika Sadika Kana sinoć na Trafalgar skveru odali počast nastradalima paljenjem sveća i minutom ćutanja.

"Stanovnici Londona nisu zastrašeni terorizmom. Poremećeni i zli duhovi koji pokušavaju da unište naš način života, nikada neće uspeti u tome", rekao je Kan.

Poslednja žrtva napada je preminula sinoć. Dve osobe su preminule u sredu kada Masud na Vestminsterskom mostu uleteo među pešake, a zatim je nožem ubio policajca ispred zgrade parlamenta. Masuda je posle ubila policija.

Šef antiterorističke službe londonske policije Mark Rouli rekao je danas da su izvedena još dva "značajna hapšenja", čime je broj privedenih porastao na devet, premda je jedna osoba puštena uz kauciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.