Žetva medalja Srba na Paraolimpijskim igrama

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Sep.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žetva medalja Srba na Paraolimpijskim igrama

Srpska reprezentativka u atletici Tanja Dragić oborila je svetski rekord i osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja na Paraolimpijskim igrama u Londonu.
Dragić je najbolji hitac od 42,51 metara ostvarila iz drugog pokušaja. Srebrna medalja pripala je Ani Sorokini iz Rusije (38,79), a bronza Nataliji Eder iz Austrije (38,03).
Stonoteniser Zlatko Kesler osvojio je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu, pošto je u finalu izgubio od Kineza Pangfeng Fenga sa 3:0 (14:12, 11:6, 11:8).
Šansu da osvoji novu medalju imaće stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, koja je od 19 sati u finalu igra protiv Jing Žu iz Kine.
Prvu medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu i to zlatnu osvojio je u petak Željko Dimitrijević u bacanju čunja.
Srpski reprezentativac u streljaštvu Siniša Vidić nije uspeo da osvoji medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.
Vidić je u finalu gađanja vazdušnom puškom u disciplini „miks-R4” zauzeo četvrto mesto sa 704,5 krugova.
Prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Jujung Kang iz Južne Koreje (705,5), srebro je pripalo Franceku Goraždu Tiršeku iz Slovenije (704,7), a bronza Majklu Džonsonu sa Novog Zelenda (704,7).
Drugi srpski predstavnik Dragan Ristić nije uspeo da se plasira u finale, pošto je kvalifikacije završio na 19. mestu, sa „upucanih” 594 kruga.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.