Žene su muškarcima privlačnije tokom zime

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene su muškarcima privlačnije tokom zime

Žene su muškarcima privlačnije tokom zime, pokazuje najnovije istraživanje sa univerziteta u Londonu. Tačnije, malo ženske kože koja proviri ispod tople zimske odeće kod muškaraca izaziva veoma “napetu situaciju”.

Upravo zbog toga, najnovije istraživanje baca novo svetlo na privlačnost među polovima. Naime, otkriveno je da žene uspevaju da izazovu mnogo više uzbuđenja kod muškaraca tokom zime u odnosu na leto.

Tokom istraživanja muškarci su >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ocenjivali fotografije žena u različitim godišnjim dobima. Najviše ocene su dali ženama tokom zime i jeseni. Zbog toga, stručnjaci sada veruju da godišnje doba itekako ima uticaj na muškarčev izbor partnerke, kao i na stepen preljuba koji je očigledno veći tokom hladnijih dana.

“Ne postoji jasno objašnjenje zašto je to tako, ali smatra se da je to zbog toga što su ženska tela tokom zime pokrivenija odećom, pa kad u određenom trenutku ‘izviri’ komad kože, muškarci se uzbude zbog efekta iznenađenja. S druge strane, tokom leta muškarci su izloženi golim ženskim telima i ništa ih tu mnogo ne iznenađuje, niti uzbuđuje. Zato su i ocenili da su im žene privlačnije zimi’, navodi vođa istraživanja Ričard Hal, u kome je učestvovalo 6.000 muškaraca.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.