Zaharova: London postao lider u lažima

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2021, 10:02

Zaharova: London postao lider u lažima

Rusija je u situaciji sa narušavanjem državne granice pokazala da je za ulazak u njene vode potrebno tražiti dozvolu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, misleći na incident sa britanskim razaračem na Crnom moru. „Ruska Federacija je stavila do znanja da, ukoliko postoji želja da se, takoreći, mirno prošeta duž naših granica, pomalo zađe i na teritoriju, mora da se traži dozvola, pokuca i postupa u skladu sa zakonom“, rekla je Zaharova za „Rusija 24“. "Rusija je miroljubiva država, ali zna koji su njeni nacionalni interesi i uči zapadne partnere da shvate ruske crvene linije." Reakciju zvaničnog Londona na situaciju sa britanskim razaračem nazvala je „laganjem u lice“. Postoje video-snimci i potvrde zasnovane na činjenicama, ne samo sa ruske strane, već i britanskog novinara, rekla je Zaharova. „Kada su britansko ministarstvo odbrane i ambasada Velike Britanije u Moskvi govorili da tokom njihovog navodno mirnog ulaska nije bilo nikakvih incidenata, nikakvog hica upozorenja ruske avijacije, očigledno nisu videli ni brod obalske straže. A britanski novinar je sve to video i čuo. Odgovor je očigledan – London laže u lice. Često registrujemo i hvatamo za ruku naše zapadne partnere, kolege. Nažalost, London je u tome postao lider“, zaključila je Zaharova. Moskva će odgovoriti na moguće provokacije spoljnih sila u situacijama kada su narušene ruske granice, kao što je slučaj sa britanskim razaračem, dodala je Zaharova.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharova: Politička komponenta leži u provokativnim aktivnostima zemalja NATO-a blizu naših granica već duže vreme

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2021

Svrha incidenta sa britanskim razaračem "Difender" u Crnom moru bila je provokacija, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za "Rusija 1". "Politička komponenta leži u provokativnim aktivnostima zemalja NATO-a blizu naših granica već duže vreme, a Britanija je država...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.