ZVONA LONDONSKOG BIG BENA DANAS SE NISU OGLASILA U 13 ČASOVA: Kazaljka je stala pet minuta ranije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 19:25

ZVONA LONDONSKOG BIG BENA DANAS SE NISU OGLASILA U 13 ČASOVA: Kazaljka je stala pet minuta ranije!

Otkriveni su razlozi zbog čega je do ovoga došlo

Čuveni londonski časovnik Big-Ben u najvećoj sat-kuli na svetu koja se nalazi na severoistočnom kraju Vestminsterske palate, danas se nije oglasio u 13 časova jer je satni mezhanizam prestao da radi u 12.55.

Kazaljke četiri brojčanika sata, po jednog sa svake strane 96 metara visoke elizabetanske kule, zaustavile su se pet minuta pre oglašavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvona u 13 časova, prenosi Rojters.

Ipak, već u 13.47, kazaljke su pomerene unapred, a satni mehanizam je posle intervencije nadležne službe za održavanje nastavio da radi i pokazuje tačno vreme.

- Mehaničari zaduženi da brinu o ispravnosti Big Bena brzo su otklonili kvar i sat sada radi normalno - izjavio je portparol Donjeg doma britanskog parlamenta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.