ŽESTOKI SUKOBI NA SINAJU! Napadnuta egipatska vojska na granici sa Izraelom, ima mrtvih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2022, 23:26

ŽESTOKI SUKOBI NA SINAJU! Napadnuta egipatska vojska na granici sa Izraelom, ima mrtvih!

Novo krvoproliće

Pet egipatskih vojnika i plemenskih boraca ubijeno u sukobima sa ćelijama ISIS-a na Sinaju.

Dva egipatska vojnika i tri provladina plemenska borca ubijeni su u sukobima sa ćelijama ISIS-a na Sinajskom poluostrvu, izvestio je News Arab.

Prema pisanju londonskog lista, sukobi su se dogodili u blizini grada Rafa u severoistočnom delu Sinaja. List navodi da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pet žrtava ubijeno u istom napadu. Međutim, ISIS-ova novinska agencija Amak izvestila je o tri runde sukoba sa vladinim snagama u blizini Rafe između 10. i 11. juna.

Ubijeni vojnici identifikovani su kao zastavnik Ihab Fati Mohamed i narednik Ahmed Ismail Al-Tavil iz 280. divizije.

Dvojica plemenskih boraca koji su ubijeni u sukobima, Junis al Šahruk i Jusef al Atar, bili su iz plemena Ermilat, dok je treći, Omar Sulejman al-Savarka, bio iz plemena Savarka.

Ćelije ISIS-a na Sinaju nedavno su pojačale svoje napade na egipatske vladine snage. Dana 7. maja, jedanaest egipatskih vojnika je ubijeno u napadu ISIS-a na jednu od pumpnih stanica kanala Suec na zapadnom Sinaju.

Kasnije, 11. maja, vojska je priznala da je pet vojnika ubijeno, a dva ranjena dok su odbijali teroristički napad u blizini Rafe, za koji je odgovornost preuzeo ISIS.

Snage egipatske vlade neprekidno deluju protiv ćelija ISIS-a na Sinaju. Uprkos tome, čini se da je pobuna terorističke grupe na poluostrvu daleko od završetka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.