ŽAN-MARK, IRINA I ŠUŠLJIK: Slavni glumac sarađuje sa svojom bivšom suprugom i njenim mužem

Izvor: Blic, 13.Jun.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽAN-MARK, IRINA I ŠUŠLJIK: Slavni glumac sarađuje sa svojom bivšom suprugom i njenim mužem

Premijera predstave „Krojcerova sonata“ u režiji Gorana Šušljika biće održana sutra (19.30) u Madlenijanumu.

Dramatizaciju istoimene čuvene Tolstojeve priče uradila je supruga Gorana Šušljika, pijanistkinja Irina Dečermić (koja i tumači ulogu Sofije).

Zanimljivost predstave daje činjenica da ulogu Poznjecova igra Žan-Mark Bar, koji je sa Irinom Dečermić bio u braku 17 godina.

Bar je kazao da ga je Irina na pravi način uvukla u svet klasične >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << muzike.

- Sreli smo se u Londonu, ja sam upravo bio stigao iz Kalifornije i bio sam u

Predstava na engleskom

Predstava se igra na engleskom (titlovani prevod), a od jeseni će se igrati i na srpskom jeziku. U njoj će glavnu ulogu igrati Šušljik. Umetničku ekipu čini i Sonja Kalajić, a scenografiju potpisuje Ivana Krnjić.

nekom kul fazonu. Irina me je uvela u svet klasične muzike, zanos i emocije koje sam osećao na njenim koncertima ne mogu ni sa čim da uporedim. Oduševio me je predlog da radimo ovu predstavu. U sadašnjem svetu vlada prava konfuzija što se tiče odnosa muškaraca i žena. Veliko je pitanje kako sagledavati fenomen ljubavi - kazao je Žan-Mark Bar i rekao da mu je veoma drago i što sarađuje sa sadašnjim Irininim suprugom Šušljikom.

Šušljik je rekao da je predstava svojevrsna rekonstrukcija.

- Ključni događaj je zločin koji se već dogodio. Kroz lik Poznjecova Tolstoj rekonstruiše svoje viđenje ljubavi, muško-ženskih odnosa, braka...

Irina Dečermić je, pored toga što su joj bivši i sadašnji suprug glumci, i ćerka jednog glumca - čuvenog Stojana Dečermića.

- Uvek mi je, naravno, bitno kakvi su ljudi koji čine moj život, a tek onda čime se bave. Prirodno, rasla sam uz glumce, ali nikada nisam imala želju da se time bavim, muzika je moj svet. Kad sam bila mlađa, otac je često govorio samo da ne budem glumica. On je, razume se, potpuno posvećeno i predano radio svoj posao, voleo ga je, ali je smatrao da je pretežak, pogotovo za ženu - kaže Irina.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žan Mark Bar kao Tolstoj večeras u Madlenijanumu!

Izvor: Prva.rs, 14.Jun.2015, 11:03

Ekskluzivnost ove predstave ogleda se i u činjenici da će, pored autorskog tima (Goran Šušljik, Irina Dečermić, Sonja Kalajić), ulogu Lava Tolstoja na premijeri i reprizi tumačiti čuveni francuski glumac Žan Mark Bar !. Nakon prve dve predstave tu ulogu će igrati Goran Šušljik, a Žan Mark...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.