Vučković: Plasman na OI bio bi uspeh

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković: Plasman na OI bio bi uspeh

BEOGRAD -

Rukometaš Srbije Nenad Vučković izjavio je danas da bi uspeh za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu predstavljao ako bi uspela da se plasira na Olimpijske igre u Londonu, što podrazumeva i igranje u polufinalu.

Srbija će početi takmičenje na Evropskom prvenstvu u Grupi A, u Beogradu, sa selekcijama Poljske, Danske i Slovačke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Sigurno da bi uspeh bio plasman na Olimpijske igre. To u nekom smislu garantuje igranje u polufinalu. Tako da jedna stvar ide sa drugom. Igranje u polufinalu bi zadovoljilo sve nas, ali mislim da nas ne bi zaustavilo. Gledali bismo da odemo, korak, dva dalje", rekao je agenciji Beta Vučković.

Prema njegovim rečima, reprezentacija Srbije se ne bolji nijednog protivnika.

"Nekako bih, ipak, voleo da izbegnemo Francuze. Ako je moguće da se sa njima sretnemo što kasnije. Ako Bog da u finalu", rekao je Vučković.

Francuska reprezentacija je aktuelni evropski, svetski i olimpijski šampion i na EP u Srbiji dolazi kao glavni favorit za zlatnu medalju.

Rukometaši Srbije igraće prvi meč 15. januara sa selekcijom Poljske.

"Pripreme privodimo kraju. Ostaje nam da još neke sitne detalje doteramo i da se osvežimo, kako bismo Poljake dočekali što spremniji", rekao je Vučković.

On je dodao da je reprezentacija Srbije u prijateljskoj utakmici sa Češkom, u sredu u Beogradu, pokazala da vredi i da može da se nosi sa svim ekipama.

"Treba ostati koncentrisan i naravno uz publiku sigurno je da se nadamo najboljem. Očekujem prvu pobedu u nedelju", rekao je Vučković.

Reprezentativac Srbije istakao je da je relativno zadovoljan svojom formom, koju je dostigao do kraja polusezone u Bundesligi.

"Na početku sezone bio sam povređen i zbog povrede ramena propustio sam prvih pet utakmica. Drago mi je da sam do okupljanja reprezentacije uspeo da se oporavim i vratim u tu neku formu, u kakvoj sam bio recimo prošle godine", rekao je Vučković koji od 2008. godine igra u nemačkom Melsungenu.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučković: Da izbegnemo Francuze

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jan.2012

Rukometaš Srbije Nenad Vučković izjavio je da bi uspeh za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu predstavljao ako bi uspela da se plasira na Olimpijske igre u Londonu, što podrazumeva i igranje u polufinalu.. . Srbija će početi takmičenje na Evropskom prvenstvu u Grupi A, u Beogradu, sa selekcijama...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Plasman na OI podrazumeva polufinale

Izvor: Beta, 13.Jan.2012

BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) - Rukometaš Srbije Nenad Vučković izjavio je u petak da bi uspeh za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu predstavljao plasman na Olimpijske igre u Londonu, što podrazumeva i.

Nastavak na Beta...

Plasman na OI podrazumeva polufinale

Izvor: NaDlanu.com, 13.Jan.2012

BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) - Rukometaš Srbije Nenad Vučković izjavio je u petak da bi uspeh za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu predstavljao plasman na Olimpijske igre u Londonu, što podrazumeva igranje u polufinalu... BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) - Rukometaš Srbije Nenad Vučković...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.