Vučić u Londonu: Srbija je unikat za investitore

Izvor: Mondo, 27.Okt.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Londonu: Srbija je unikat za investitore

Premijer Aleksandar Vučić na predavanju u Londonskoj školi ekonomije da je Srbija jedinstveno tržište za investitore i da, ulažući u infrastrukturu i poboljšanje svog investicionog ambijenta, ima potencijal evropskog trgovinskog centra.

Foto: Beta/Milan Obradović

Pred prepunim amfiteatrom premijer Vučić je studentima ove ugledne svetske obrazovne institucije održao govor na temu "Pogled u budućnost - Srbija i Zapadni Balkan u Evropskoj uniji".

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << obraćanja studentima, srpski premijer je istakao da zajedno moramo ponovo da izgradimo region kao mesto u kome vlada sloboda i napreduje otvoreno društvo, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

"Ali za mene najveći izazov u regionu nije političkog već ekonomskog karaktera, zato što su ekonomske teškoće te koje bacaju mračnu senku na naša stremljenja", naglasio je Vučić.

On je dodao da je Srbija prva u regionu sprovela fiskalnu konsolidaciju bez ikakve spoljne intervencije, kako bi uspešno prevazišla finansijske teškoće.

"Sada smo više nego ikada ranije ohrabreni da idemo dalje i učinimo više kako bismo promenili tešku situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi. Ono što ujedinjuje i pokreće sve ove reforme je potreba za političkom hrabrošću. Potrebna nam je politička hrabrost da vladamo javnom potrošnjom, politička hrabrost da sprovedemo neophodne reforme u oblasti rada i politička hrabrost da se čvrsto držimo puta ka ostvarivanju veće regionalne stabilnosti i ekonomskih mogućnosti", istakao je Vučić.

Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Londonu, koju je započeo predavanjem na Londonskoj školi ekonomije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Srbija - jedinstveno tržište za investitore

Izvor: Politika, 27.Okt.2014

LONDON – Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Londonu da je Srbija jedinstveno tržište za investitore i da, ulažući u infrastrukturu i poboljšanje svog investicionog ambijenta, ima potencijal da postane trgovinski centar ne samo u regionu, već i šire...Vučić boravi u dvodnevnoj...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.