Vitol doprema naftu za NIS

Izvor: B92, Tanjug, 31.Mar.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vitol doprema naftu za NIS

Novi Sad -- Kompanija Vitol S.A. iz Ženeve pobedila je na javnom tenderu Naftne industrije Srbije (NIS) za nabavku milion tona sirove nafte.

"Vitol" je za naftu marke "Rebko", ponudio cenu koja važi na svetskim berzama za uralsku naftu, a koja je za oko 10 odsto niža od američke lake nafte i londonske "brent" nafte, sa uslovom odloženog plaćanja 60 dana od datuma isporuke.

Prema uslovima tendera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nafta bi trebala da bude dopremljena u hrvatsku luku Omišalj od aprila do decembra ove godine.

Pravo na javno nadmetanje ostvarilo je šest kompanija koje su podnele zahtev i to Petraco Oil Company Ltd, Gunvor International Geneva, Glencore Energy UK Ltd, Moil-Coal Trading Co. Ltd, Vitol S.A. Geneva, Gazprom-Neft Trading Gmbh.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko izjavio je da je NIS sproveo tender po novom sistemu, znatno proširivši krug mogućih isporučilaca i da je povećan rok plaćanja prema ugovorima sa postojećih 30 na 60 dana.

To će, prema njegovim rečima omogućiti smanjenje cene i povećanje konkurentnosti naftnih derivata koje proizvodi NIS.

Kravčenko je istakao da će to omogućiti I diversifickaciju isporuke nafte u rafinerijama kompanije i povećati stabilnost i rentabilnost rada rafinerijskog bloka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vitol" iz Ženeve pobedio na tenderu NIS-a

Izvor: Mondo, 30.Mar.2009, 17:37

Kompanija Vitol S.A. iz Ženeve pobedila je na javnom tenderu Naftne industrije Srbije (NIS) za nabavku milion tona sirove nafte marke "Rebko", koja će biti dopremljena u hrvatsku luku Omišalj od aprila do decembra ove godine.

Nastavak na Mondo...

“Vitol” iz Ženeve pobjedio na tenderu NIS-a

Izvor: Capital.ba, 30.Mar.2009

BEOGRAD, Kompanija Vitol S.A. iz Ženeve pobjedila je na javnom tenderu Naftne industrije Srbije (NIS) za nabavku milion tona sirove nafte marke 'Rebko', koja će biti dopremljena u hrvatsku luku Omišalj od aprila do decembra ove godine. 'Vitol' je ponudio cijenu koja važi na svjetskim berzama za uralsku...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.