Više od 20 ubijenih u Siriji

Izvor: Studio B, 30.Apr.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 20 ubijenih u Siriji

U dve eksplozije na severu Sirije, u blizini zgrada snaga bezbednosti, poginulo je najmanje 20 lica uglavnom pripadnika službi bezbednosti.

"Bombe su eksplodirale nedaleko od štaba vazduholovnih snaga i službe bezbednosti u gradu Idlib, na severu Sirije", prenosi Rojters izjavu Ramija Abdelrahmana, šefa Sirijske opservatorije za ljudska prava čije je sedište >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Londonu.

Napadi naoružanih pobunjenika na snage režima su poslednjih dana učestali. Sirijska državna televizija je prošle noći javila da su ekstremisti ispalili više raketa na zgradu Centralne banke u Damasku i napali jednu policijsku patrolu u prestonici, ranivši četiri policajca.

U napadu, kako se ističe, "naoružane terorističke grupe" na Centralnu banku naneta je manja materijalna šteta, a snage bezbednosti su u poteri za napadačima na policijsku patrolu, navodi se u televizijskom izveštaju. Aktivisti u Damasku su izvestili da su čuli više eksplozija kao i puščanu vatru, preneo je Rojters.

Nasilje u Siriji ne jenjava, iako je pre više od dve nedelje stupio na snagu mirovni plan Kofija Anana, izalanika za Siriju UN i Arapske lige. Ali, sudeći prema svakodnevnim izveštajima sukobi se nastavljaju. Samo tokom jučerašnjeg dana širom zemlje poginule su 32 osobe.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.