Veslači otputovali na EP

Izvor: RTS, 11.Sep.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslači otputovali na EP

Veslačka reprezentacija Srbije otputovala je na prvenstvo Evrope, koje će od 14. do 16. septembra biti održano u Varezeu. Srbiju će u Varezeu predstavljati 13 reprezentativaca u pet posada. Bez obzira što se šampionat održava posle Olimpijskih igara u Londonu očekuje se izuzetno jaka konkurencija na takmičenju.

Veslački tim Srbije na prvenstvu Evrope predstavljaće pet posada.

To su četverac bez kormilara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar), dvojac bez kormilara (Nikola Stojić, Nenad Beđik), dubl skul (Marko Marjanović, Aleksandar Filipović), četverac bez kormilara za lake veslače (Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić), kao i Iva Obradović u skifu.

Najiskusniji srpski reprezentativac Nikola Stojić očekuje izuzetno jako takmičenje, bez obzira što se šampionat održava posle Olimpijskih igara u Londonu.

"Mislim da smo sada možda i brži u odnosu na London. Imali smo dodatnih mesec dana za uveslavanje, budući da smo svega dva meseca pred Igre Beđik i ja prvi put zajedno seli u čamac. Posle Igara sanirao sam povredu zbog koje smo propustili B finale i nakon toga smo mogli udarnički da se pripremamo, a sudeći prema rezultatima sa treninga mislim da smo uradili dobar posao", rekao je Stojić.

On je dodao da će za medalju u dvojcu bez kormilara ravnopravno konkurisati posade Poljske, Mađarske, Grčke, Holandije i Velike Britanije.

Član mlade posade srpskog teškog četverca, Radoje Đerić, očekuje izuzetno naporno, neizvesno i jako takmičenje u Italiji.

"Otkako se ova posada takmiči u seniorskoj konkurenciji, sebi uvek postavlja visoke ciljeve. Tako je i ovoga puta. Nadamo se medalji u Varezeu, ali smo svesni da ne zavisi sve od nas. Trudićemo se da izveslamo svoj trenutni maksimum", rekao je Đerić.

Miloš Tomić će veslati u lakom četvercu sa Nikolom Selakovićem, Milošem Stanojevićem i Nenadom Babovićem.

"S obzirom na sve što se izdešavalo ove godine smatram da je sama činjenica da smo na izbornoj regati ostvarili rezultat koji nas je odveo u Vareze veliki uspeh. Sve preko toga, uključujući eventualno i medalju, bio bi veliki rezultat. Imali smo peh pošto zbog bolesti Stanojevića jedno vreme nismo mogli da treniramo maksmimalno. Zbog toga ne znamo u kakvoj smo trenutno formi", zaključio je Tomić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.