Verbić: Jovanovićevi podaci potvrda da nema doktorat

Izvor: Politika, 16.Jun.2014, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Jovanovićevi podaci potvrda da nema doktorat

BEOGRAD –Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Srđan Verbić izjavio je danas da su podaci koje je bivši rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović izneo o svom doktoratu potvrdili da on zapravo nema doktorat stečen navodno u Londonu 1983. godine.

„Iskaz koji je Ministarstvo dalo pre nekoliko dana je praktično potvrđen”, rekao je Verbić novinarima u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Prema njegovim rečima, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prikuplja podatke o drugom doktoratu Miće Jovanovića i konsultuje pravnike koji treba da kažu da li tim pitanjem Ministarstvo treba da se bavi.

On je ocenio kao „vrlo pozitivnu stvar” to što je Jovanović podneo, a senat Megatrend univerziteta prihvatio njegovu ostavku na mesto rektora.

„Ono čime bi mi sada trebalo da se bavimo jeste da vidimo kako će studenti tog Univerziteta što bezbolnije proći kroz ovaj krizni period”, naveo je Verbić.

Ministar je kazao da studenti Megatrenda ne bi trebalo da osećaju posledice ovoga što se poslednjih dana dešava.

Verbić je dodao da je doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića ispitala komisija Megatrenda i da je to za njega „završena priča”.

------------------------------------

Verbić:Želim sreću i uspeh učenicima na maloj maturi

BEOGRAD –Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić obišao je danas učenike osmog razreda koji polažu završni ispit iz maternjeg jezika u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski” u Beogradu i poželeo im sreću i uspeh na maloj maturi.

„Sigurni smo da je ovo početak uspešne nedelje za njih i da će mala matura koja se ispostavlja kao veliki test za sve nas, biti uspešna priča”, rekao je Verbić novinarima ispred Osnovne škole „Miloš Crnjanski”.

On je izrazio uverenje da će Srbija pokazati da može da organizuje završni ispit i u okolnostima koje „nisu sjajne, jer pred nama su teži ispiti od ovog”.

Verbić je rekao da će ključ sa rešenjima današnjeg testa biti postavljen na internet stranicu Ministarstva oko sat vremena posle ispita.

Upitan za bezbednost testova, ministar je kazao da to „niko ne može da garantuje 100 odsto”, ali da za sada sve ide regularno.

„Niko od nas nije srećan što policijskim maricama moraju da se prevoze testovi. Nadam se da će sledeće godine biti drugačije”, naveo je Verbić.

Pomoćnik ministra za osnovno obrazovanje Ljubiša Antonijević kazao je da su gotovo svi učenici iz područja pogođenih poplavama odlučili da polažu ispit u junskom roku i naglasio da će svim učenicima biti omogućeni jednaki uslovi.

On je rekao da u junu malu maturu polaže 740 učenika iz Obrenovca, od ukupno 747, i da je prioritet da se njima omogući da se upišu u škole u mestu u kome žive.

„Mi ne smemo da dozvolimo da sva deca iz Obrenovca upisuju srednje škole u Beogradu i da Obrenovac, sa te strane ostane uskraćen za broj učenika”, naveo je Antonijević.

Prema njegovim rečima, u Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski” završni ispit danas polaže 40 učenika iz Obrenovca i 34 iz Bariča.

Đaci osmog razreda danas su počeli polaganje male mature koja će se završiti 18. juna polaganjem kombinovanog testa iz pet predmeta.

Beta

objavljeno: 16.06.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić: Jovanovićevi podaci potvrda da nema doktorat

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2014

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Srđan Verbić izjavio je danas da su podaci koje je bivši rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović izneo o svom doktoratu potvrdili da on zapravo nema doktorat stečen navodno u Londonu 1983. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.