Vembli u znaku Francuske

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vembli u znaku Francuske

LONDON - Luk iznad stadiona Vembli u Londonu biće obasijan u crveno, bijelo i plavo, dok će na prednjoj strani stadiona biti ispisan francuski moto "Sloboda, jednakost, bratstvo" (Liberte, Egalite, Fraternite).

Posjetioci sutrašnje prijateljske utakmice Engleska - Francuska moći će da zajedno pjevaju francusku himnu "Marseljezu", pošto će njene reči biti prikazane na velikim ekranima na stadionu.

Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prijateljska fudbalska utakmica trebalo je da služi kao važna provjera pred Evropsko prvensvto slijedeće godine, ali se ovako pretvorila u čin prkosa, solidarnosti i sportskog jedinstva.

Samo tri dana pošto su sinhronizovani teroristički napadi širom pariza ubili 129 ljudi, francuski fudbaleri su otputovali u London na utakmicu na engleskom nacionalnom stadionu, na kome će obezbjeđenje biti pojačano, uz dodatne kontrole ispred stadiona.

Fudbalski savez Francuske (FFF) objavio je da igra mora da se nastavi.

Fudbalski savez Engleske (FA) u potpunosti je prepustio odluku o odigravanju meča FFF-u.

"Utakmica će biti vrlo ozbiljan događaj, ali i onaj koji će pokazati da je fudbalski svijet ujedinjen protiv takvih užasa", rekao je selektor Engleske Roj Hodžson.

Jedan od napada u petak desio se na stadionu Francuska, na kome je domaći tim u tom trenutku igrao prijateljski meč protiv Njemačke.

Selektor Francuske Didije Dešan ponudio je igračima da se povuku prije ove utakmice, ali su svi odbili tu ponudu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.