Veliki požar u Londonu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u Londonu

Više od 200 vatrogasaca bori se sa požarom koji je buknuo u Dagenhamu. Šef londonske vatrogasne brigade kaže da je to najveći požar poslednjih godina.

 

Reciklažni centar na periferiji Lonodna gori : Vatra se vidi u svim delovima grada  

Danas oko 13 h i 15 minuta zapalio se se reciklažni centar na periferiji grada. Izveštaja o povređenima nema, a dim se vidi iz celog Londona, piše "Skaj".

 

Na lice mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je upućeno čak 40 vatrogasnih vozila, a oko 200 vatrogasaca bori se da ugasi požar.

 

Objekat visok 100 metara je potpuno u plamenu, dim se vidi kilometrima, a za sada nema izveštaja o povređenima. Stanovnici su prijavili da se dim vidi iz Olimpijskog parka, koji je udaljen oko 10 kilometara od mesta požara.

 

"Ovo je dramatičan kraj Olimpijskih igara u Londonu. Ipak, bez obzira na broj ekipa na terenu, i dalje možemo da pokrijemo sve zahteve u gradu i Olimpijski park i sva borilišta su potpuno obezbeđena", rekao je prvi čovek londonskih vatrogasaca Ron Dobson.

 

Vatrogasci se nadaju da će uspeti da ugase vatru do početka ceremonije zatvaranja Olimpijskih igra.

 

Iako se dim širi iznad reciklažnog centra, na ruku organizatorima OI idu i vremenske prilike, jer ga vetar nosi dalje od Olimpijskog parka, pa stižu uveravanja da svečana ceremonija zatvaranja neće imati nikakvih smetnji.

 

Dobson je rekao da još ne znaju šta je uzrokovalo požar i da su sada usredsređeni na to da ga obuzdaju.

 

 

Vatrogasne ekipe ostaće na lokaciji požara koliko bude potrebno, a kad vatra bude ugašena počeće istraga, najavio je on.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.